søndag 16. august 2009

Blåbærskogen kaller

Har du ikke vært ute i skogen i det siste så kan jeg fortelle deg hva du har gått glipp av...
Veeeldig mye blåbær!!! Det er i alle fall helt blått rundt i skogene hos oss :o)
Måtte ta med dette bildet, det sier liksom alt om moren min! Hihi...
Hun er over gjennomsnittet glad i å sanke bær, og sopp...hun har mye bær selv, i glass og fryser, men hun gir bort enda mer. Familie og kjente får glede av hennes sankeregenskaper :o) Hun er også en dame som er veldig til å passe på, "pass deg" er hennes favorittutsagn, og da hun skal over en bekk for å plukke mer bær og selv faller uti, vel...da er jeg så "slem" at jeg tar et bilde før jeg hjelper henne opp, hihi ...bare så det er sagt, hun ligger og ler selv..
Det var visst veldig dypt i den sprekken, så hun ble våt hele veien opp til livet, men det lot ikke stoppe bærdama nei! Spannene ble fulle og vel så det allikevel :D
Portergutten er med på bærtur, han er veldig glad i blåbær selv og gikk og plukket seg mang en bær... Det var gøy å se han stå i lyngen og smake seg frem mellom lyng og bær, i fjor klarte han nemlig ikke å kjenne seg frem så han gikk og tagg fra mine hender i stedet...Nå har han derimot utviklet bærsansene og blitt skikkelig bærgutt :D
Her står han og speider utover området "sitt". Ruslet ellers rundt fra person til person og hilste på, eller la seg ned i lyngen og tok livet med ro :)
Bildene kommer litt hulter til bulter her...sliter med å flytte de rundt for tida...
Men sånn ble det i alle fall....jeg har blitt som moren min og plukka over evne...eller over oppbevaringsevne så jeg måtte gi bort 12-13 liter bær selv i år, haha...det var bare så gøy å plukke at det ikke gikk og stoppe! Særlig gøy ble det siste gang fordi vi var så mange...moren min, tante og samboer med 3 barn, to sett mormorer på over 80 og meg med tobeintkos og firbeintkos... Barna kunne springe rundt og leke og vi plukka, spiste, sang og kosa oss... Da blir resultatet slik, vakkert?

3 kommentarer:

Ninas Drops sa...

ah!! Natturn er herlig...hihi...
Vi var ute en liten time i ettermiddag vi og...fikk bare samlet inn 7 liter...hadde jeg vært litt raskere så hadde jeg hengt meg på utdelingen din på facebook...ha ha....nei da...eller..hihii?
Det var tydelig flere som hadde vært der vi var så vi dro sankern litt for mye unødig tror jeg...ja ja...kanskje vi finner et bedre sted i morgen..må jo ha litt mer enn 7 liter....tenkte jeg skulle gi bort litt til mamma og bestemor også...(snille meg...)...hihi..
Jo du..over til senga...nope ikke spraylakket, men malt med pensel og maling for å male på metall...jepps...gikk vel ca en halv liter, men jeg kjøpte en liter ....og ca 3 strøk da det var litt vanskelig å få dekket over det svarte....men resultatet ble super fint...Håper du får anledning til å komme å se en vakker dag...helt klart...jeg er klar for besøk..
Stor middagsklem fra blåbærDrops

Ninas Drops sa...

Hallo i luken
Flinke studenten...Stå på=)
Ha en fin fredag da.
Dropsssss

Ninas Drops sa...

Hei snuppa...
Takk for klem,.
HER har du en tilbake og...bli frisk frisk frisk...
Å guri...måtte fnise litt av den historien din på facebook altså..sikkert ikke snilt, men litt moro var det jo...litt på avstand..uff..litt stygg her med deg gitt..
Jepp hr D er supersnill..han er som regel i en helt annen etasje han vettu...sitter ikke å ser på mitt romantiske bord kan du vite..oh no..han hamrer, sparkler og sager...Skal jo ha vår kjellerstue ferdig til høsten/vinteren slik at lille pastill kan sitte der å tralle på trommene sine...ååå yess!!!
Skal du kanskje oppover til neste uke? ..hm?...
Mitt hus er åpent any time for deg min venn=)
Stooooor klem fra meg.