fredag 28. november 2008

Grugleder meg

Nå er det ikke lenge til jeg skal i rettsak!! Ordentlig rettsak med egen advokat og alt... høres liksom så flott ut :P

Dette blir nok langt...men..
Saken er at jeg kjøpte en leilighet i Nybyen i Drammen for 3 år siden (tida går jammen fort). Leiligheten lå i et nyoppusset gammelt hus med 3 leiligheter i og det eneste som manglet var å få seksjoneringen godkjent i kommunen da huset var omgjort fra to-mannsbolig til tre boliger. Hadde egen klausul i kontrakten at leiligheten skal være godkjent til boligformål og da alt var i orden skrev jeg under. Min første leilighet som bare jeg eide!! :D
Så kom avisen Drammens Tidende inn i bildet og hevdet at leilighetene våre ikke var lovlige å bo i. Tok kontakt med megler som hele tiden hadde vært mellomledd mellom oss som kjøpte her og selger og han forsikret oss om at dette ikke stemte, kom med dokumenter på døra til oss da saken kom på trykk i DT (Drammens Tidende) osv... Først da det hadde gått 1 1/2 år begynte det å gå opp for oss at vi var blitt lurt!

Selv om boligene er lovlig seksjonert så har aldri selger søkt om bruksendring i henhold til plan og bygningsloven så all ombygging er gjort ulovlig. Selger mener først at det Drammen Kommune som har rotet bort papirer, men da det kommer politi i uniform og forkynner disse ulovlighetene og snakker om utkastelse til naboen min i 2. etg blir alt med ett veldig alvorlig *grøss*
Da lover selger å søke om ombyggingen inne tidsfristen kommunen har satt (på oss!! Vi er visst ansvarlige i følge kommunen) og visst søker han, men han bruker et firma som ikke engang har lov til å sende inn slike dokumenter og har ingen bevis for hvordan han har isolert vegger mellom leilighetene, oppussing av bad osv osv så den søknaden blir ikke engang vurdert.

Må også nevne at naboen i 2. etasje fikk besøk av EB Nett (strømselskapet i Drammen) for et par år siden ute på stikkprøvekontroll av det elektriske anlegget. Det ble avdekket store feil og mangler, bla mangel på jording i alle tre leiligheter og alle tre anleggene var nye da vi kjøpte med nye sikringsskap og alt! Tok år og dag før selger engasjerte elektriker for å rette opp, men hvem er det som gjør slikt i første omgang? Det må jo ha vært totalt ufaglærte som satte opp strømmen i leilighetene våre?? Skummelt!!!

DT jobber videre med saken og finner ut at han har pusset opp og bygget om ulovlig minst 16 leiligheter (hvis det ikke er flere) i Drammen, en skikkelig bolighai mao. Ny søknad kommer aldri inn til Kommunen og vi har i tillegg fått muntlig beskjed om at de aldri kommer til å godkjenne en evt søknad pga fortetting i området, for lite utearealer til 3 leligheter, ikke nok parkeringsplasser osv (skal visst være 1,5 plasser pr beboer og vi har kun 1 plass hver). Alt dette kan man søke dispensasjon for, men kommunen har sett seg lei på selgers måte å drive business på så nå skal de sette et eksempel, med oss midt i mellom. Stønn!!!

Engasjerte advokat i fjor sommer og etter mye om og men fra selger saksøkte vi han samlet i vår. Vi vil heve kjøpet (er en vesentlig mangel at boligen ikke er lovlig å bo i vel?) og kreve erstatning for prisoppgang. Rettsaken kommer opp 8. og 9. desember i år, eeeeeendeliiiiig!!!!!!!!!!
Håper bare det stopper der, at vi vinner og at selger ikke velger å anke, da blir det ny rettsak til sommeren igjen..
For jeg vil så gjerne flytte nå, vil hjem til hjemtraktene som jeg flyttet fra da jeg var 16 år. Har bodd mange år i Oslo og de siste 4 årene i Drammen. Tror jeg har flytta 18,19 ganger siden den gang og vil for alt i verden finne meg et sted å bo nå som jeg kan slå meg helt til ro på.

Det er så kjedelig å sitte med en leilighet som i tillegg til å være liten nå bare står som den er. Hva er vitsen med å kjøpe inn ting som kanskje ikke passer andre steder når jeg bor slik midlertidig? Er såå lei altså...

1 kommentar:

Vår verden / Ingunn LGF sa...

Krysser fingrene hardt for at rettsaken går deres vei og sånn jeg ser det så KAN den jo ikke gå andre veier enn deres?? Dette er "open and close case" spør du meg.

Klem fra Ingunn