fredag 5. desember 2008

Fra barnemunn - på godt og vondt

Bildet er fra Google.
I dag tidlig kom dagen da kalendergaven ikke ble godkjent. Hun ble faktisk skikkelig sur! "Den gaven var ikke no fin, jeg vil kaste den i søpla!" osv.. Og jeg var stressa og ble også sur, utaknemmlige unger er ikke noe hyggelig... men alle barn er jo ærlige om sine meniger og det er jo egentlig fint.... sukk, ikke lett det der. Men vi ble nå venner og alt før hun kom seg på skolen...


Hentet henne tidlig i dag og spurte om hun hadde lyst til å dra til frisøren og få juleklippen og det ville hun, og hun var så glad så glad da jeg hentet henne tidlig i dag :D


Så kommer hun og tar hånda mi i skolegården og vi rusler mot frisøren. Så sier hun "Jeg er så glad i deg jeg mamma, du er den beste mamma'n det går an å få fordi du er aldri slem. Du er bare snill du". Jeg takket rørt og smilte, men klarte ikke å dy meg... Spurte om hva hun syntes om det i dag tidlig. Synes det er viktig å snakke om slike ting i etterkant for å bli helt ferdig med det og om mulig få en annen reaksjon neste gang hun ikke er fornøyd med noe. Det går an å bruke andre ord enn hun gjorde i dag tidlig. Vi ruslet i snøen og snakket så ba hun om unnskyldning og jeg ba om unnskyldning og klemmet litt på hverandre igjen.

Også sier hun, smelt...

"Jeg er heller ikke slem, også er vi like fordi vi er rene i hjertene våre fordi vi er snille begge to mamma og det er viktig å være snill med andre".
Det er slike ord som gjør at man blir helt varm innvendig og som får meg til å håpe og tro at jeg gjør noe riktig... Det er viktig for meg å lære henne om rettferdighet, moral og godhet. Midt i julepakkemaset var det godt å høre at hun setter pris på slike ting i stedet for å begynne å mase om å dra innom lekebutikken på senteret... :)
Ta vare på øyeblikket og nyt det er dagens juletanke fra oss til dere.

3 kommentarer:

Berit sa...

Så herlig! Unger er bare dønn ærlige, og får det sagt på slik måte at tårene kom,mer. Kunne vi bruke barnet i oss og sagt rett ut vi også uten alt dette snikk snakket vi har lagt oss til.

Og få sankket ut i etterkant er viktig, en blir "så glad av det" få satt de rette ordene på tingene.

Ja det er viktig å ta vare på "stønna" i all travelheten.

Ha en flott helg!!

Anka sa...

God kveld. Det er det som er så gøy med barn. De legger ikke sjul på noe;)
Takk for koselig kommentar på bloggen min. Fin blogg du har:) Det stemmer at gardinene er fra Indiska. Er så fornøyd med snøringene øvert, det gjør seg. God 2 advent.

Anette sa...

For et fint innlegg! :-D
Det er rart hvordan man bare på en dag kan gå fra det ene ytterpunktet til det andre når det gjelder humør... ;-)